Geschiedenis

Vanaf medio 2007 zijn Marnix Lamers en Rob van der Poel als maatschap gestart met Raakvlak, een creatief werkverband voor communicatie en organisatie. In de loop der jaren, tot september 2010, werd verbinding gemaakt met veel mensen en organisaties. Daarna ging ieder zijn eigen weg, maar hield Rob vast aan de naam Raakvlak, voor verbindend ondernemen.

Vanaf 2011 is Rob voornamelijk verbonden geweest aan stichting NIVOZ, eerst voor drie dagen per week, nu voor vier. Hij hield zich aanvankelijk bezig met de publicaties en de mensen in het platform hetkind. In 2015 - toen het platform inmiddels door gemiddeld 4000 mensen per dag werd bezocht - richt hij zijn werkzaamheden meer op de samenhang van de NIVOZ-activiteiten. Dat gebeurt in interne en externe communicatie (nieuwe website in 2018) en via tal van andere publicaties (jaarverslagen, magazines, e-books) en projecten.

Momenteel richt Rob zich - naast de gebruikelijke communicatie-aspecten van NIVOZ - op het maken van podcasts en op de relatie tussen kunst en onderwijs.

 

Recente verleden

Rob is actief geweest voor het Centrum Pedagogisch Contact, de onderwijsbegeleidingdienst  van voormalig NIVOZ-collega Marcel van Herpen en Simone Mark. Hij verzorgde de redactionele begeleiding en eindredactie bij de boeken 'Ik, de leraar', 'Wij, de leraar' en 'Ik, de coach' van Marcel. En het boek 'Pedagogisch contact' van Simone.

Daarnaast was hij enige jaren werkzaam voor de Eigen Kracht Centrale, dat mensen bij elkaar brengt rondom mensen in de knel, en met ze samen een Eigen Kracht-plan opstelt.

In 2017-2018 volgde hij een jaar van de tweejarige energetische massage-opleiding, waarin hij opgeleid werd door Peter Schouten en Lena Span.

Rond 2010-2011 was hij ook verbonden aan Yumanix, dat zich bezighield met sociale innovatie en met ervaringskennis ontwikkelen. Hij inspireerde mensen en bracht ze samen rondom ervaringstheaters in Utrecht en Groningen.

Verder danst Ron wekelijks - tenminste een keer, soms twee of drie keer - in bijzonder de vijf ritmes.

 

Verre verleden

In de periode tot september 2010 is een groot aantal verbindende projecten gestart en zijn talloze opdrachten uitgevoerd. De belangrijkste concrete acties op een rij:

Kijk in je Wijk

Expeditie Eigen Kracht

Rondom Voetbal

Great Place to Live

Heart of the Matter

Daarnaast werden er teksten geschreven, creatieve sessies gefaciliteerd en bijgedragen aan strategische en conceptuele ontwikkelingen van kleine en grote organisaties.

 

Deel Raakvlak...Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Facebook